Skip links
Tko je ispekao najbolji božićni kolač humanitarnog sajma? PPG prva privatna gimnazija zagreb

Tko je ispekao najbolji božićni kolač humanitarnog sajma?

Hvala svim učenicima i profesorima koji su se i ove godine potrudili i pripremili nam jako fine kolače, a još više hvala svima koji su kolače kupili! Jako nas veseli što ste se ove godine posebno uključili u našu prodaju s plemenitim ciljem – prikupljeno je sredstava kao niti jedne godine do sada: rekordnih 5.700,00 kn, a uskoro ćemo tim novcem kupiti donje rublje i čarape za beskućnike – štićenike Caritativne pučke kuhinje Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. One kolače koje nismo prodali skupili smo nakon božićnog sajma te odnijeli korisnicima pučke kuhinje, kako bi im barem malo uljepšali blagdane.
Božićne kolače nismo samo prodavali – održali smo natjecanje za najfiniji kolač! I ove se godine prijavilo jako puno učenika i profesora za tradicionalno natjecanje u božićnim kolačima, u sklopu našeg božićnog sajma. Stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak jer su trebali probati SVE kolače i odabrati tri najbolja kolača.
Na čelo žirija ove je godine zasjeo bivši učenik naše školice Alan Žižak Gvozdenović, student gastronomije. Njegovom timu kušača kolača pridružili su se i predstavnici svih razreda te oformili pravu radnu skupinu koja je isprobala svaku slasticu stavljenu pred njih. Evo kako su presudili:
 
 3. mjesto: torta Bakina mašta Tene P. iz 1.a
 2. mjesto: Čokoladna torta Mateja T. iz 1.b
 1. mjesto: raspucanci Lorisa A. iz 2.b.
Pogledajte kako nam je bilo na božićnom sajmu.