Skip links
Ana Ljevar PPG prva privatna gimnazija zagreb

Ana Ljevar

Njezin obrazovni put zapravo nikad nije ni prestao, jer Ana privodi kraju već treći studij, makar već dugi niz godina radi u farmaceutskoj industriji i vodi vlastitu tvrtku. Iako je tek u ranim tridesetima, Ana je ne samo diplomirala , već i doktorirala nutricionizam na PBF-u s, magistrirala ekonomiju i upisala farmaciju.

Našu dragu Anu Ljevar pamtimo kao izvrsnu, iznimno odgovornu i ambicioznu učenicu, koja je uvijek bila vesela, spremna za akciju i voljna pomoći drugima. Nitko nije sumnjao da će Ana sa svojim pristupom, potencijalom i radnim navikama daleko dogurati. Njezin obrazovni put zapravo nikad nije ni prestao, jer Ana privodi kraju već treći studij, makar već dugi niz godina radi u farmaceutskoj industriji i vodi vlastitu tvrtku. Iako je tek u ranim tridesetima, Ana je ne samo diplomirala , već i doktorirala nutricionizam na PBF-u s, magistrirala ekonomiju i upisala farmaciju. Njezin nevjerojatan obrazovni put i konstantna želja za usavršavanjem i učenjem koje uspijeva balansirati s iznimno uspješnom karijerom malo koga ostavlja ravnodušnim. Uz uvijek prisutan osmjeh na licu, Ana odaje dojam da joj ništa nije teško i ne sumnjamo da će nastaviti nizati uspjehe i na poslovnom i na privatnom planu. Bravo Ana!

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Prvo sjećanje na školu je neizostavno dobitak stipendije koja mi je bila dvostruko značajna (moj prvi veliki samostalni uspjeh kao i mogućnost školovanja po programu koji je već tada bio znatno „zapadniji“ nego sve ostalo što se nudilo u državnim školama). Samo školovanje je premašilo sva moja očekivanja kroz mnoštvo putovanja, divnih prijatelja i profesora koji su nam se tada činili naporni, dosadni i previše zahtjevni, no nakon svega nekoliko godina sam spoznala koliku sam sreću imala što su nas podučavali ne samo teoriji već i „životnoj praksi“.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Broj učenika u razredu koji pruža svakome dovoljno vremena i prostora za svladavanje i najzahtjevnijeg gradiva, iziskuje kontinuitet u učenju i radu te naposljetku razna studijska putovanja koja su sve samo ne turizam (kultura i umjetnost, znanost i tehnologija na svakom koraku)

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon završene srednje škole upisala sam Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Nutricionizam koji sam završila u roku. Zatim sam se zaposlila u farmaceutskom sektoru (gdje sam i danas) te sam nakon nekoliko godina radnog iskustva odlučila upisati magisterij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – MBA…U međuvremenu sam i doktorirala na PBF, a budući da očito ne mogu bez škole u fazi sam i završetka Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu . Ja se nadam, no čini mi se više oni oko mene, da je ovo završetak mog formalnog obrazovanja; no ništa ne garantiram…

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Ludost što sam prije 3 godine iz zlatnog kaveza velike farmaceutske kompanije (u)skočila u privatne vode. Iako situacija na tržištu nije sjajna, ja i dalje plivam.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Neko vrijeme sigurno neću upisati neke veće škole, a privatno i poslovno neka se nastavi u ovom ritmu.

6. Što te najviše veseli?

Najviše me veseli kada mogu obradovati nekoga i izmamiti mu osmijeh na lice. Prestali smo biti svjesni koliko male stvari čine čuda. Preporučam da probate, osjećaj je divan…

7. Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Iz vlastitog iskustva mogu (po)tvrditi da sve što u životu radiš 100 % i daješ cijelog sebe garantira siguran uspjeh. Greške nisu loše, one su samo dokaz da ste probali…Uvijek postoji način i uvijek postoji put. Izbor je samo Vaš. Krenite…