Skip links
Martina Herak PPG prva privatna gimnazija zagreb

Martina Herak

Od samog početka pokazivala je veliku kreativnost i smisao za umjetnost, te osobitu sklonost modnom dizajnu, kojeg je naposljetku diplomirala i magistrirala. No to ju nije ograničilo na poslovnom planu jer se uz posao modnog kreatora okušala u čitavom nizu kreativnih zanimanja – od novinarstva, vođenja emisija i produkcijskog menadžmenta do pisanja pjesama i kazališne glume. Želja za usavršavanjem dovela ju je i do diplome voditelja elektroničkih medija i odnosa s javnošću, a trenutno je na doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu. Čovjek koji makar jedan interes ili ljubav uspije pretočiti u posao smatra se sretnim, a naša Martina to je uspjela sa svim svojim interesima i hobijima!

Našu dragu Martinu Herak pamtimo po tome što je zračila zaraznom vedrinom i pozitivom, te nas je oduševljavala njena duhovitost, spontanost i druželjubivost. Od samog početka pokazivala je veliku kreativnost i smisao za umjetnost, te osobitu sklonost modnom dizajnu, kojeg je naposljetku diplomirala i magistrirala. No to ju nije ograničilo na poslovnom planu jer se uz posao modnog kreatora okušala u čitavom nizu kreativnih zanimanja – od novinarstva, vođenja emisija i produkcijskog menadžmenta do pisanja pjesama i kazališne glume. Želja za usavršavanjem dovela ju je i do diplome voditelja elektroničkih medija i odnosa s javnošću, a trenutno je na doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu. Čovjek koji makar jedan interes ili ljubav uspije pretočiti u posao smatra se sretnim, a naša Martina to je uspjela sa svim svojim interesima i hobijima! Njezina nevjerojatna energija i višestruka nadarenost u svim mogućim segmentima umjetničkog djelovanja sigurno će polučiti još mnogo uspjeha i postignuća. Želimo joj puno sreće u njenoj, po svemu sudeći, blistavoj budućnosti!

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Uz školovanje u Prvoj privatnoj gimnaziji vezuju me samo najljepša sjećanja. Ondje sam upoznala doista drage ljude, od profesora pa sve do svojih razrednih kolega. Sjećam se odlaska u Beč, zajedničkih izlazaka, straha od mature, Parlaonice, druženja nakon sata tjelesnog odgoja i smijeha. Iako je ta godina koju sam provela u Prvoj privatnoj gimnaziji bila doista teška za mene i moju obitelj, veliku utjehu imala sam doista od svih djelatnika škole i mojih razrednih kolega.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Mislim da je prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji (ali i u privatnim školama općenito) veća predanost profesora prema učenicima. Konkretnije, profesori su dostupniji, učenika je manje, izraženiji je jedan individualan rad. Profesori su u Prvoj privatnoj gimnaziji prijateljski nastrojeni prema svojim učenicima i zbilja su im uvijek spremni pomoći. Kako sam ja završila 4. razred u Prvoj privatnoj gimnaziji, cijelu su nas godinu profesori polako preusmjeravali prema fakultetu, pomažući nam i radeći na našem talentu i predispozicijama.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon mature upisala sam Tekstilno-tehnološki fakultet, smjer projektiranje, da bih nakon godinu dana studiranja (i mučenja s kemijom i matematikom) otišla na prijemni za modni dizajn na istome fakultetu. Nakon tri godine modnog dizajna i diplome završila sam poslovnu školu Experta, gdje sam stekla diplomu voditelja elektroničkih medija i odnosa s javnošću. U svibnju ove godine magistrirala sam modni dizajn na TTF-u, a trenutno sam doktorant na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Ponosim se svime što sam do sada napravila; modnim revijama, kolumnama i pjesmama koje sam napisala, intervjuima koje sam napravila,predstavama koje sam odigrala. Najveći uspjeh je znati da uvijek u svemu dajemo sve od sebe, da smo normalne, zdrave i kreativne osobe, da smo dobri prema dobrima i da slušamo svoje srce i svoje instinkte. Nikakav uspjeh ne dolazi preko noći, zato je onaj najveći vjerovati u sebe i sijediti svoj san.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Uvijek radim kratkoročne planove i uživam u sadašnjem trenutku. Svakako bih se i dalje htjela baviti onime što najviše volim a to je modni dizajn, biti sretna, zdrava i zaljubljena.

6. Što te najviše veseli?

Najviše me veseli provoditi vrijeme s osobama koje mi stavljaju osmijeh na lice; s dečkom, s obitelji, prijateljima i mojim psom Becksom koji je uz mene već deset punih godina. Veseli me kreativnost, boje, kuhanje, pisanje, šivanje, izazovi, razgovori, druženja i ples.

7. Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Teško je nešto savjetovati a da bude konstruktivno 🙂 Svakako mogu dati jedan mali savjet a to je da uvijek vjerujete u sebe, svoje snove i svoj talent. Svaki se trud kad tad isplati i zato svoje vrijeme ne trošite uzalud na stvari koje vam ne stavljaju osmijeh na lice.