Skip links
Lajla Prohić PPG prva privatna gimnazija zagreb

Lajla Prohić

Trenutno radi u jednoj privatnoj okolišnoj firmi u Brisbaneu, a velika joj je želja baviti se zaštitom Velikog koraljnog grebena.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Uvijek se sjetim sa beskrajnom radošću mnogobrojnih putovanja koja su mi omogućila vidjeti dijelove Europe koje vjerojatno inače ne bih posjetila. Također, trud profesora da prenesu svoje znanje što bolje mogu da bude zanimljivo i jednostavno učenicima, makar to značilo i dodatno objašnjavanje jedan na jedan poslije nastave.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Puno je prednosti. Definitivno otvoreni i prijateljski odnos učenika i profesora koji omogućuje jednostavniji i laksi pristup školovanju. Nadalje, mali broj učenika u razredu, česta putovanja, mogućnost učenja tri strana jezika, ulaganje profesora u učenike i njihove sposobnosti…

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Upisala sam i završila studij biologije, inženjerski smjer ekologije na PMF-u u Zagrebu. Za diplomski rad odradila sam istraživanje u Iranu na temu močvarnih staništa koje sam zatim usporedila sa močvarnim staništima u Hrvatskoj. Nakon toga otišla sam na magisterij u Australiju, upisala sam Master of Science in Conservation Biology na University of Queensland u Brisbane-u, u Australiji gdje danas živim. Tokom studija volontirala sam u ekološkim projektima zaštite okoliša u neprofitnoj organizaciji pod nazivom Wild Mob. 2012. godine dobila sam internship u jednoj privatnoj okolisnoj firmi, Ecospecifier Global / Global GreenTag Pty Ltd gdje su mi nakon 3 mjeseca ponudili posao, a tu i danas radim.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Odlazak u nepoznatu i daleku zemlju, sama, gdje sam uspjela postići ono što sam željela u profesionalnoj karijeri a i u privatnom životu a tu sam i danas sretna.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Namjeravam nastaviti raditi u Global GreenTag Pty Ltd firmi još jedno vrijeme, nakon čega bi željela potražiti posao u firmi koja se bavi zaštitom Velikog Koraljnog Grebena.

6. Što te najviše veseli?

Zagrljaji i poljupci koje dobijem od svoje kćerkice Sienne kada dođem doma nakon uspješnog radnog dana i vikendi koje provodim sa svojom obitelji u Brisbane-u i na skypu s obitelji u Hrvatskoj.

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Nemojte nikome dozvoliti da vam kaže da ne možete nešto postići. Možete biti i možete napraviti što god ste si zacrtali ako to dovoljno jako elite i dovoljno jako radite za to. Ja sam uspjela. 🙂