Skip links
Božićni voćni kruh (Matej Stefanovski) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Božićni voćni kruh (Matej Stefanovski)

U duboku posudu stavimo:
400 gr oštrog brašna,
1 prašak za pecivo,
100 gr šećera,
1 vanilin šećer,
malo soli,
pola žličice cimeta,
250 g sjeckanih suhih smokvi,
200 g sjeckanih datulja,
250 g sjeckanih suhih sljiva,
naribane kore od jednog limuna i jedne naranče,
100 g cijelih zapečenih lješnjaka,
100 g oraha (polovice)
125 g suhog grožđa
Sve to dobro promiješati.
U posebnoj posudi otopimo:
125 g margarina,
6 žlica mlijeka,
4 žlica soka od limuna,
2 žlice vode,
1 žlicu ruma i
1 jaje.
Sve to pomiješamo sa prethodnom smjesom i zamijesimo tijesto.
Pečemo u kalupu (8x34x11 cm).
Kruh se peče na 180 stupnjeva 75 do 90 min.
Preporuča se ohlađeni kruh umotati u aluminijsku foliju kako bi se mogao što duže konzumirati.