Za Brownie:
120 g maslaca
120 g brašna
120 g tamne čokolade za kuhanje
200 g šećera
2 jaja
50 ml mlijeka
Sirni dio:
500 g svježeg sira
125 g svijetlo-smeđeg šećera
3 jaja
1 žličica arome vanilije
120 g jogurta – grčki tip jogurta
Još:
otopljene čokolade za dekoraciju
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Okrugli pleh za torte dobro premazati sa maslacem i posipati brašnom.
Čokoladu i maslac otopiti na niskoj temperaturi. maknuti s vatre i dodati šećer, promiješati. Umiješati jaja i mlijeko sa čokoladom. Umiješati brašno i sve skupa sjediniti. Istresti u pripremljeni kalup, poravnati i peći 25 min. Izvaditi iz pećnice, a temperaturu smanjiti na 160 stupnjeva. Za dio od sira, dobro izmiješati svježi sir sa šećerom, jajima i aromom vanilije. Umiješati jogurt. Kremu preliti preko brownieja, poravnati i peći 45-55 minuta. Kolač mora biti čvrst ako ga lagano dotaknemo prstom.
Kolač odvojiti od ruba nožem i ostaviti da se ohladi, a zatim ga ukrasiti čokoladom.