Sastojci:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice glatkog brašna
3 žlice kakaa
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka 1 prašak za pecivo
0,5 l litre Hole šlaga
20-30dkg čokolade za kuhanje (po ukusu)
Biskvit
Od bjelanjaka istucite snijeg. Žutanjke i šećer izmiksajte dok sve ne postane pjenasto. U tu smjesu lagano dodajte mlijeko, ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo. Kada sve to izmiješate, polako dodajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu stavite u prethodno namašćeni pleh i pecite na 180*C cca 20-25 minuta. Kada je biskvit pečen, izvadite ga i ostavite ga da se na pola ohladi. U tom periodu možete napraviti kremu.
Krema:
Na laganoj vatri postupno otopite čokoladu za kuhanje u Hole šlagu. Kada potopljena čokolada zavrije, maknite s vatre i prelijte onako vruću kremu po biskvitu (koji se još nalazi u plehu).
Može se poslužiti uz šlag.
P.S. Ako stavite 20dkg čokolade krema je kremastija i blaža, a ako stavite 30dkg onda je tvrđa i jači je okus čokolade. Ja stavljam 25 dkg.