Skip links
Čokoladna torta (Andrija Pomper) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Čokoladna torta (Andrija Pomper)

Za biskvit:

20 dag maslaca

20 dag tamne čokolade

20 dag mliječne čokolade

4 jaja

2 vanilina šećera

25 dag šećera

12 dag oštrog brašna

Za kremu:

4 dcl vrhnja za šlag

30 dag čokolade

Za ukrašavanje:

3 dcl vrhnja za šlag

tamna čokolada

Priprema:

Biskvit:

Maslac i čokoladu otopite na pari u glatku kremu.

Miksajte jaja sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete gustu pjenastu masu.

Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i šećera. Zatim polako dodajte brašno i sve pomiješajte u glatku smjesu.

Pecite u namašćenom i pobrašnjenom kalupu za torte u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta na 180°C. Ohladite biskvit. Možete ga natopiti s malo toplog mlijeka da se ne presuši.

Krema:

Zagrijte vrhnje za šlag, maknite s vatre prije nego što zakipi i prelijte preko natrgane čokolade. Miješajte da dobijete glatku smjesu. Ostavite kremu da se ohladi (može u hladnjaku).

Nakon sat vremena hlađenja, izmiksajte kremu da dobijete lijepu gustu masu.

Prelijte hladnu kremu preko hladnog biskvita. Ukrasite slatkim vrhnjem i posipajte naribanom čokoladom. Stavite u hladnjak (najbolje preko noći) da se dobro stisne.