Za biskvit:
20 dag maslaca
20 dag tamne čokolade
20 dag mliječne čokolade
4 jaja
2 vanilina šećera
25 dag šećera
12 dag oštrog brašna
Za kremu:
4 dcl vrhnja za šlag
30 dag čokolade
Za ukrašavanje:
3 dcl vrhnja za šlag
tamna čokolada
Priprema:
Biskvit:
Maslac i čokoladu otopite na pari u glatku kremu.
Miksajte jaja sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete gustu pjenastu masu.
Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i šećera. Zatim polako dodajte brašno i sve pomiješajte u glatku smjesu.
Pecite u namašćenom i pobrašnjenom kalupu za torte u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta na 180°C. Ohladite biskvit. Možete ga natopiti s malo toplog mlijeka da se ne presuši.
Krema:
Zagrijte vrhnje za šlag, maknite s vatre prije nego što zakipi i prelijte preko natrgane čokolade. Miješajte da dobijete glatku smjesu. Ostavite kremu da se ohladi (može u hladnjaku).
Nakon sat vremena hlađenja, izmiksajte kremu da dobijete lijepu gustu masu.
Prelijte hladnu kremu preko hladnog biskvita. Ukrasite slatkim vrhnjem i posipajte naribanom čokoladom. Stavite u hladnjak (najbolje preko noći) da se dobro stisne.