- 1 kompot od višanja bez koštica
- 30 dkg brašna
- 20 dkg šećera
- 3 jaja
- 2 dcl ulja
- 2 dcl mlijeka
- 1 vanili šećer
- ½ praška za pecivo
- korica jednog limuna
Oba šećera i jaja izmiješati mikserom dok ne postanu pjenasti. Dodati brašno i prašak za pecivo te ponovno izmiješati. Dodati ulje pa zatim mlijeko neprestano miješajući. Na kraju dodati koricu od limuna. Kalup za tortu premazati maslacem te smjesu uliti u kalup.
Višnje iz kompota ocijediti, a sok sačuvati posebno. Višnje poslagati ravnomjerno po površini tijesta u kalupu.
Peći na 180 0C 40 minuta. Provjeriti štapićem (čačkalicom) da li je tijesto pečeno. Ukoliko na štapiću nema tragova tijesta, torta je pečena. Ukoliko ima, potrebno je peći još 5-10 min.
Vruću pečenu tortu preliti sokom od višanja iz kompota. Ohladiti, izvaditi i servirati. Prije serviranja, posipati šećerom u prahu.
(Postoji i čokoladna verzija u kojoj se približno 5 dkg brašna zamijeni s čokoladom u prahu ili kakaom. Sve ostalo je isto.)
Dobar tek!