Vrijeme pripreme: 35 min
Sastojci:
1/2 šalice (100 g) maslaca
1 šalica (200 g) smeđeg šećera
125 g čokolade (tamna / gorka), isjeckana
1 žlica javorovog sirupa
2 jaja
ekstrakt vanilije 1 žličica
2 žlice kakaa u prahu
1/2 žličice soli
1/2 žličice praška za pecivo
3/4 šalice (100 g) svenamjenskog brašna
UPUTE:
Zagrijte pećnicu na 350 F ili 180 ° C i zamastite željeni kalup s maslacom, a potom ”po prašite” s brašnom. U srednji lonac za pirjanje dodajte maslac, šećer, čokoladu i javorov sirup te lagano zagrijavajte.
Rastopiti dok ne postane glatko te zatim skinuti s topline i lagano ohladiti.
Nakon hlađenja umutiti u jaja i ekstrakt vanilije, zatim dodati prašak za pecivo, sol, kakao u prahu i brašno.
Ulijete u pripremljeni kalup i pecite 20-25 minuta.