Skip links
Interdisciplinarni dan: Prirodoslovni piknik PPG prva privatna gimnazija zagreb

Interdisciplinarni dan: Prirodoslovni piknik

Sunce i znanost izmamili su učenike 1.a, 2.a i 3.a na Prirodoslovni piknik na Zrinjevcu! U maniri pravog piknika uživali su na dekicama, ali su se i primili posla – sudjelovali su u radionicama Interdisciplinarnog dana.
Svako polugodište provedemo par dana sudjelujući u zanimljivim radionicama koje povezuju nekoliko predmeta, a sve pod nazivom Interdisciplinarni dan. Tada učenici zadanoj temi pristupaju na kreativan način, a lakše i brže usvajaju nova znanja jer informacije povezuju iz nekoliko različitih perspektiva: sa strane društvenih te prirodoslovnih predmeta.
Ovog puta tema našeg interdisciplinarnog dana je „prirodoslovni piknik“, a mi smo mu pristupili iz kuta prirodnih predmeta: matematike, fizike, kemije i biologije. Podijeljeni u grupe, učenici su dobili zadatke koje su morali riješiti koristeći svoje sive stanice i poneki rekvizit. Svojim koracima izmjerili su duljinu Zrinjevca, a pomoću te mjere trebali su izračunati opseg i površinu trga. Pažnju su posvetili i ekosustavu Zrinjevca, a čak su i uz pomoć aplikacije Seek odgonetnuli tri nepoznate biljke i životinjske vrste.
Uživajući na suncu okrijepili su se sokom i grickalicama, a zatim su u grupama zapisali zaključak o hranjivoj vrijednosti svega što su jeli. Prikazali su razgradnju šećera uz dovoljan pristup kisika kemijskom jednadžbom te objasnili važnost egzotermnih reakcija. Za kraj su se posvetili fizici i proučavali mehanički i kinetičku energiju.
Zavirite u našu fotogaleriju.