Skip links
Luka Anić PPG prva privatna gimnazija zagreb

Luka Anić

Nakon izrazito uspješnog školskog filma o bullyingu, Luka je okupio grupu učenika i zajedno s njima snimio nekoliko epizoda autorske znanstvenofantastične serije, što mnogi danas izdvajaju kao jednu od najdražih srednjoškolskih uspomena. Sljedeće godine planira završiti magisterij iz ekonomije na Georgia Institute of Technology, no usprkos marljivom studiranju već godinama radi u uglednoj marketinškoj firmi Cardlytics, gdje je nedavno promaknut u Account Managera.

Našeg dragog Luku Anića pamtimo kao uzornog učenika koji je pokazivao zanimanje za apsolutno svaki predmet, sudjelovao u mnogim projektima i natjecanjima i izvrsno baratao stranim jezicima. Uz odličan uspjeh i brojne hobije, bio je omiljen među vršnjacima, te velik kreativac i filmofil. Ljubav prema filmovima i serijama prvo je realizirao u dramskoj grupi, no nakon boravka u američkom filmskom kampu, odlučio se ozbiljnije baciti u projekte. Nakon izrazito uspješnog školskog filma o bullyingu, Luka je okupio grupu učenika i zajedno s njima snimio nekoliko epizoda autorske znanstvenofantastične serije, što mnogi danas izdvajaju kao jednu od najdražih srednjoškolskih uspomena. Luka je pred kraj gimnazije odlučio upisati školu u SAD-u, gdje je uspješno diplomirao ekonomiju i njemački jezik. Sljedeće godine planira završiti magisterij iz ekonomije na Georgia Institute of Technology, no usprkos marljivom studiranju već godinama radi u uglednoj marketinškoj firmi Cardlytics, gdje je nedavno promaknut u Account Managera. Želimo mu još puno uspjeha u ostvarivanju njegovog američkog sna!

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Najdraže sjećanje je snimanje naše „Alter Ego 2“ serije – učenici koji inače nisu bili prijatelji udružili su se u kreativnosti. Završni projekt možda nije bio remek-djelo, ali mjeseci koje smo proveli radeći zajedno su nezamijenjivi. Iako sam napustio školu ubrzo nakon završetka snimanja, vrijeme provedeno s učenicima iz više razreda škole bilo bilo je najbolji način za dugotrajno i ugodno sjećanje. Broj stranih jezika koje smo morali učiti je ono što sam najviše cijenio i što mi je najviše nedostajalo nakon sto sam se preselio u SAD. Istovremeno smo učili engleski, njemački, talijanski, španjolski i latinski (koji nećemo više spominjati 🙂 ). To je nešto jedinstveno našoj školi!

2. Što bi istaknuo kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Zahvaljujući PPG-u, omogućeno mi je izraziti kreativnost, a škola je potakla i moju želju za edukacijom. Škola je to u kojoj učenici koji žele naučiti više imaju za to i priliku zahvaljujući kvačlificiranim profesorima, bez obzira da se radi o stranim jezicima ili o dramskoj grupi. Učenici u PPG-u mogu otkriti svoje neotkrivene interese.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirao?

Nakon mature upisao sam Emory University, na kojem sam diplomirao Business Administration i German Studies. 2011. godine, iste kad sam diplomirao, zaposlio sam se u Cardlytics, marketinškoj firmi koja se bavi card linked marketingom, što u kratko znači da stvaramo direktnu vezu između marketinga i njegovog učinka na prodaju. U osmom mjesecu započeo sam i Masters program na Georgia Techu, tako da žongliram puno radno vrijeme sa školom. Osim za svog novog ljubimca, pitbula Heloa, za drugo ni nemam puno vremena.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Zadovoljstvo svime što se do sada dogodilo – ne vjerujem u žaljene. Sretan sam u privatnom, poslovnom i školskom životu i do sada sam bio uspješan u svim važnim pokušajima. Ako i nešto pođe po zlu – nema veze. Optimizam nije lagan ali je važan!

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Završiti Masters, usvojiti još barem jednog psa, uspješno odraditi barem jedan pravi muscle up, i pročitati His Dark Materials na još jednom jeziku.

6. Što te najviše veseli?

Moj pas Helo :).

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Nemojte biti dosadni. Ako vam se nešto neda napraviti, svejedno probajte. Život će proći sam od sebe – sve drugo ovisi o vama.