Skip links
Mediji pišu o našem debatiranju na Sveučilištu Yale PPG prva privatna gimnazija zagreb

Mediji pišu o našem debatiranju na Sveučilištu Yale

Početak 2022. godine za naše je učenike i profesore donio velik uspjeh: debatirali smo na međunarodnoj konferenciji Yale Model United Nations kao jedina škola iz Hrvatske te jedna od svega pet gimnazija iz Europe. Riječ je o četverodnevnoj simulaciji rada Ujedinjenih naroda za više od 2000 srednjoškolaca iz 40-ak zemalja diljem svijeta. Delegati se uče debatiranju i pravilima diplomacije kako bi riješili složene društvene izazove i politička pitanja.

Naši su se delegati mjesecima marljivo pripremali s mentoricama prof. Majom Breitenfeld, prof. Dorom Ceceljom i prof. Leom Hlad, učeći o radu Ujedinjenih naroda, prateći aktualne političke i kulturne medijske sadržaje, ali i proučavajući povijesne krize i teme prijepora među zemljama, a na konferenciji predstavljali su Peru.

Osim što su pokazali svoje talente i vještine na konferenciji Yale Model United Nations, naši su učenici ujedno dobili priliku sklopiti vrijedna i neprocjenjiva poznanstva s delegatima iz cijelog svijeta te upoznati stotinjak studenata sa Sveučilišta Yale. Vjerujemo da će im upravo ovo iskustvo biti od velike pomoći u oblikovanju budućih ciljeva i ambicija, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu.
 

Veliki uspjeh PPG-ovaca popratili su i mediji:

 
 
Sigurni smo da će i sljedeća YMUN konferencija biti puna novih izazovnih i zanimljivih tema, a ovogodišnje iskustvo dugo će nam ostati u sjećanju.