Skip links
Održali smo Dan karijera u PPG-u – profesionalnu orijentaciju! PPG prva privatna gimnazija zagreb

Održali smo Dan karijera u PPG-u – profesionalnu orijentaciju!

Proveli smo cijeli jedan dan u našoj školi u znaku profesionalne orijentacije – održali smo radionice za učenike uživo u razredu te putem Zooma na temu poslovnog puta i potrebnih vještina za određena zanimanja.

Nastavili smo uspješnu dugogodišnju suradnju sa Zakladom Znanje na djelu. Zaklada u sklopu programa „Pogledaj. Probaj. Doživi“ organizira KARIJEROlink, program koji će učenicima omogućiti da iz prve ruke iskuse svijet rada.

KARIJEROlink se održava u dva dijela: prvo smo u trećim i četvrtim razredima održali radionicu „Skok u budućnost“ koju vodi stručnjakinja ljudskih resursa, prof. Daška Domljan, a u sklopu koje učenici uče prepoznati svoje vrijednosti, pisati životopis te na što sve trebaju paziti prilikom razgovora za posao.

Drugi dio podrazumijeva odlazak učenika u poduzeća na dvodnevnu praksu gdje će vidjeti kako izgledaju radni dani u profesiji koja ih zanima.

Roditelji inspiriraju

Nakon radionica Zaklade Znanje na djelu uživo u razredima naših trećaša i maturanata, organizirali smo online predavanje „Roditelji inspiriraju – profesionalna orijentacija u PPG-u“ u sklopu koje su roditelji, ali i bivši učenici škole, predstavili svoje zanimanje, što ih je motiviralo za upis studija ili što ih je nagnalo na promjenu karijere, koje su sve vještine potrebne za njihovu profesiju itd. Zahvaljujući predanom interesu roditelja naših učenika, već sedmu godinu za redom održavamo radionicu profesionalne orijentacije za učenike trećeg i četvrtog razreda. Hvala im na tome!

Ove smo godine osluhnuli interes trećaša i maturanata te predstavili zanimanja koja su njima zanimljiva: medicinu, stomatologiju, farmaciju, ekonomiju (marketing, poslovna ekonomija i financije), međunarodno pravo, ljudske resurse, PMF (fizika, kemija, biologija), FFZG (jezike) i kriminalisiku.

Učenici su s velikim zanimanjem pratili izlagače, roditeljima zahvaljujemo na uspješnoj i lijepoj suradnji.