Recepti 2017-11-03T15:57:23+00:00

U PPG-u svake godine imamo natjecanje u Božićnim kolačima. Ova dugogodišnja tradicija ubrzo je prerasla u nešto više kada smo se odlučili objaviti prve pobjedničke recepte. Danas se možemo pohvaliti velikim brojem finih i raznovrsnih recepata koji iz godine u godinu raste. Učenici, profesori, a i roditelji nerijetko zavire u PPG recepte kako bi dobili ideju za ukusni desert.

Kongo šnite (Boris Ušaj)

05. March 2017.|0 Comments

Snijeg od 6 bjelanjaka, 6 žlica šećera i 18 dkg preprženih lješnjaka peći na velikom otvorenom plehu, tj. razvući na obrnutoj strani pleha na papiru na pečenje, da se pečeno može razrezati na 4 trake

The Best Chocolate Cake (Lora Laura i Aja Džaferović)

05. March 2017.|0 Comments

Vrijeme pripreme: 55 min Sastojci za tortu: 2 šalice (400 g) smeđeg šećera 1 3/4 šalice (220 g) svenamjenskog brašna 3/4 šalice (85 g) tamnog kakaa u prahu 2 žličice praška za pecivo 1 žličica

Fudgy Chocolate Brownie Cake (Lora Laura i Aja Džaferović)

05. March 2017.|0 Comments

Vrijeme pripreme: 35 min Sastojci: 1/2 šalice (100 g) maslaca 1 šalica (200 g) smeđeg šećera 125 g čokolade (tamna / gorka), isjeckana 1 žlica javorovog sirupa 2 jaja ekstrakt vanilije 1 žličica 2 žlice

Mekani čokoladni kolač zbog kojeg ustajemo noću (Bruno Kecman)

05. March 2017.|0 Comments

Za 6 osoba Priprema: 30 min Pečenje: 30-35 min Potrebno: 270 g čokolade sa 70% kakaa 6 jaja 150 g maslaca sobne temperature + maslac za kalup 150 g šećera Zagrijte pećnicu na 180 °C. Čokoladu natrgajte i otopite na pari.

Božićni voćni kruh (Matej Stefanovski)

05. March 2017.|0 Comments

U duboku posudu stavimo: 400 gr oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, 100 gr šećera, 1 vanilin šećer, malo soli, pola žličice cimeta, 250 g sjeckanih suhih smokvi, 200 g sjeckanih datulja, 250 g sjeckanih

Bajadere ( Fran Kovačević)

05. March 2017.|0 Comments

Samljeti: 20 dkg Petit Beure keksa 20 dkg oraha Narezati na listiće: 15 dkg maslaca 0,5 kg šećera i 15 jušnih žlica vode zakuhati i pustiti 5 minuta da poklopljeno kuha na laganoj vatri. Nakon 5 minuta

Lješnjak kocke ( Laura Slovenec)

05. March 2017.|0 Comments

Sastojci Kora: 4 bjelanjka prstohvat soli 80 g šećera 20 g brašna 8 g pečenih, mljevenih lješnjaka Nadjev: 8 žumanjaka 120 g šećera 50 g brašna 170 g mlijeka 90 g čokolade za kuhanje 110

Tiramisu (Filip Filipović)

13. February 2017.|0 Comments

Sastojci 1  veliko pakiranje piškota 500 g mascarpone sira 1  pakiranje čokoladnog petit keksa 3 dcl instant kave 200 g čokolade za kuhanje 2 vrećice vanilin šećer 4 žumanjka 5 žlica šećera 4 dcl slatkog

Kuglof od smeđeg šećera i naranče (Luka Dvornik)

13. February 2017.|0 Comments

SASTOJCI: 4 jaja 250  g maslaca 250  g brašna 250  g smeđeg šećera 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 1/2 dcl ruma (ili konjaka) 40 g čokoladnih mrvica 300 g čokolade za kuhanje sok jedne

Lažna mađarica (Sara Batur)

13. February 2017.|0 Comments

Biskvit 8 dcl vode 20 dkg šečera 1 margarin 20 dkg čokolade za kuhanje 60 dag Petit Beurre keksi Preljev 5 dcl slatkog vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje malo ruma (bezalkoholnog) Kremasti biskvit U

Kokos čoko mousse torta (Marko Ivšić)

13. February 2017.|0 Comments

Baza: 250 g digestive keksa 150 g otopljenog maslaca Kekse usitnite u sjeckalici, pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje ili na dno stavite jedan čvršći karton ako tortu

Čokoladna torta (Andrija Pomper)

08. February 2017.|0 Comments

Za biskvit: 20 dag maslaca 20 dag tamne čokolade 20 dag mliječne čokolade 4 jaja 2 vanilina šećera 25 dag šećera 12 dag oštrog brašna Za kremu: 4 dcl vrhnja za šlag 30 dag čokolade

Torta s višnjama (Bruno Telen)

08. February 2017.|0 Comments

1 kompot od višanja bez koštica 30 dkg brašna 20 dkg šećera 3 jaja 2 dcl ulja 2 dcl mlijeka 1 vanili šećer ½ praška za pecivo korica jednog limuna Oba šećera i jaja

Čokoladni marshmallow kolačići (Adrijan Majerić)

23. January 2017.|0 Comments

Sastojci za biskvit: 150 g Nestle Dessert Corse čokolade 125 g maslaca 150 g šećera 3 jaja 250 g brašna 30 g kakaa u prahu ½ žličice praška za pecivo Otopiti čokoladu na pari s

Kuglice od oraha (Karlo Šrenk)

23. January 2017.|0 Comments

Sastojci 200 g čokolade 300 g mljevenih oraha 150 g grožđica 250 g šećera 1 žlica ruma 8 žlica vode 100 g kristalnog šećera Priprema Na vatri rastopite vodu, šećer i čokoladu, zatim dodajte orahe, grožđice

Čokoladne kocke (Karlo Šrenk)

28. December 2016.|0 Comments

Sastojci biskvit 4 jaja 15 dkg šećera 4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna pola praška za pecivo 20 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg margarina krema 1/2 l vrhnja za šlag 30dkg čokolade za kuhanje 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka(za pečeni biskvit) Priprema Žumanjke

Kuglice s rumom (prof. Verona Čurić)

19. February 2016.|0 Comments

Izmiješajte masu od 200 g ribane čokolade, 200 g mljevenih lješnjaka i 2 vrećice " vanilin šećera ". Kad ste masu dobro izmiješali, dodajte joj 2 bjelanca, 3 velike žlice ruma i po potrebi 2

Krčka torta (prof. Maja Breitenfeld)

19. February 2016.|0 Comments

Tijesto: Miksati 4 žumanjka (jedan po jedan) s 4 ravne žlice smeđeg šećera. Dodati 3 vrhom pune žlice kakaa. Polako pjenjačom dodavati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u pećnici 10-15 minuta na 180oC. Krema: U

Kolač od čokolade i naranče (Marko Ivšić)

19. February 2016.|0 Comments

Sastojci: 375g pirea od naranči (otprilike 2 naranče) 6 jaja 1 žličica praška za pecivo ½ žličice sode 100g mljevenih badema 100 g mljevenih oraha 150g šećera 50g kakaa žlica konjaka od naranče Preljev: 200ml

Domaći Bounty (Fran Kovačević)

19. February 2016.|0 Comments

Sastojci • 25-30 loptica • 200 g kokosa • 100 ml Dukat vrhnje za šlag ili Z'bregov vrhnje za šlag • 70g šećera u prahu • 70g maslaca • 200g čokolade(za utapanje loptica) Priprema 1.

Skradinska torta (prof. Maja Breitenfeld)

03. April 2015.|0 Comments

Priprema: 6 žutanjaka miksaj sa 25 dkg šećera, dodaj 1 vanilin šećer i 20 dkg omekšalog putra. Nakon toga u smjesu umiješaj 25 mljevenih oraha, 2 žlice ruma, 5 dkg rastopljene čokse i 2 velike

Puding s piškotama (Ivan Trojnar)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci: kava, šećer, voda ( za jaku crnu kavu) , malo ruma, 8 žlica šećera, 6 žutanjaka, 2 vanilin šećera, 4 žlice oštrog brašna, 1 litra mlijeka, pola paketa piškota,* (10 dag oraha)*Inače se ne

Pita od kokosa (Jakov Prela)

03. April 2015.|0 Comments

SASTOJCI: 30 dkg brašna 20 dkg maslaca 10 dkg šećera 3 žumanjka korica od limuna PRIPREMA: Tijesto mijesi na dasci. Ispeci ga do pola i na toplo namaži pekmez. Od preostala 3 bjelanjka napravi snijeg

Čokoladna Baileys torta (Anja Antea Sokač)

03. April 2015.|0 Comments

BISKVIT: 4 jaja 10 dkg šećera 20 dkg maslaca 15 dkg čokolade za kuhanje 4 žlice oštrog brašna ½ praška za pecivo 1 dcl mlijeka 1 žlica likera Baileys KREMA: 2 dcl vrhnja za šlag

Hole kocke (Nika Smolković Slivarić)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 6 jaja 6 žlica šećera 3 žlice glatkog brašna 3 žlice kakaa 1 dcl ulja 1 dcl mlijeka 1 prašak za pecivo 0,5 l litre Hole šlaga 20-30dkg čokolade za kuhanje (po ukusu) Biskvit

Brownie torta sa sirom (Marko Ivšić)

03. April 2015.|0 Comments

Za Brownie: 120 g maslaca 120 g brašna 120 g tamne čokolade za kuhanje 200 g šećera 2 jaja 50 ml mlijeka Sirni dio: 500 g svježeg sira 125 g svijetlo-smeđeg šećera 3 jaja 1

Ploške od naranče (Jurica Janžeković)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 10 dag maslaca 1 omot vanilin-šećera 12 dag šećera, malo soli 4 žutanjka sok od 1, a naribane korice od 2 naranče 3 bjelanjka, 9 dag brašna 3 dag škrobnog brašna 10 dag oguljenih

Bakewell tart (prof. Dora Cecelja)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 1 gotovo prhko tijesto dobre kvalitete ¼ šalice listića badema 1 žlica šećera u prahu ½ šalice marmelade od malina ili jagoda Za nadjev: 125 g badema 125 g šećera u prahu 125 g

Žarbo kocke (Karlo Lauc)

03. April 2015.|0 Comments

Tijesto: 20 dkg margarina 35 dkg brašna 1 vanilin-šećer 1 jaje 1 žlica šećera + mlijeko + kvasac 2 dkg svježeg kvasca malo soli Nadjev: 25 dkg mljevenih oraha 20 dkg šećer (orahe i šećer

Torta od limuna i meringe (Barbara Mamić)

03. April 2015.|0 Comments

Tijesto: 110 g maslaca, narezanog na kocke oko 1 cm 50 g šećera 1 žumanjak 220 g brašna 1 žlica kiselog vrhnja Krema: sok i naribana korica 2 limuna 3 žlice vode7ili po mom –

Bebina pita s jogurtom (Mateja Matjačić)

03. April 2015.|0 Comments

Prhko tijesto: 30 dag brašna 20 dag margarina 4 žumanjka prašak za pecivo Tekuće tijesto: 4 bjelanjka 15 dag šećera 3 jogurta 2 vrhnja 2 vanilin-šećera 4 žlice brašna šećer za posipavanje Priprema: Od brašna,

Vanilin kiflice (Juraj Kasač)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci 28 dkg oštrog brašna 7 dkg šećera 1 jaje 10 dkg poprženih,mljevenih oraha 21 dkg margarina štaub šećer 1 vanili šećer priprema: Prosijano brašno pomiješati sa mljevenim orasima, šećerom, jajetom i margarinom.Sve umjesiti, ostaviti

Trostruki užitak (Krešimir Dikanović)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 6 jaja 45 dg šećera 15 dg mljevenih oraha 3 dg brašna 2 dg krušnih mrvica 2 pudinga vanilije 7 dcl mlijeka 10 dg čokolade za kuhanje (malo naribati) 2 dcl skuhane crne kave

Torta od palačinka (Franka Vuletić)

03. April 2015.|0 Comments

TIJESTO: 8 dkg margarina 6 žumanjka 5 dkg šećera 5 dkg brašna Korica od limuna Sve to izmiješati i dodati 3 dcl mlakog mlijeka. Od 6 bjelanjka istući čvrsti snijeg i lagano ga umiješati u

Torta od čokolade i višanja (Stella Bezjak)

03. April 2015.|0 Comments

Priprema Za prvu kremu: 4 kom jaja 4 žl šećera 2 dl soka od kompota 110 gr maslaca za drugu kremu: 4 jaja 4 žl šećera 150 gr čokolade 110 gr maslaca za glazuru: 50

Tiramisu (Ozana Malenica)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 5 jaja 500 gr mascarpone sira 400 gr piškota liker amaro 4 žlice šećera Kakao za posipanje 4 čaše zaslađene kave Odvojeno umutiti bjelanca i žumanca, u bjelance kad se dobro umuti stavit šećer,

Terina od bijele čokolade (Stella Bezjak)

03. April 2015.|0 Comments

Biskvit 150 gr bijele čokolade 3 žumanjka 120 gr šećera 150 gr vrhnja za šlag 3 listića bijele želatine čep likera od naranče Priprema: Na pari rastopiti čokoladu kad se malo ohladi dodati smjesu od

Šubarice (Marko Orešković)

03. April 2015.|0 Comments

Priprema: Tijesto: 4 jaja 6 zlica vode 10 zlica brasna 10 zlica secera 4 zlice kakaa 1 prasak za pecivo Priprema: Jaja i secer pjenasto izmiksati,postupno dodavajuci zlicu po zlicu vode i brasno pomijesano s

Suzy čokoladni kolač (prof. Dora Cecelja)

03. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 25 dag margarina 20 dag šećera 4 cijela jaja 25 dag čokolade za kuhanje Sve sastojke dobro izmiješati i dodati 7 dag brašna. Peći na 180oC.

Stracciatella kocke (prof. Elma Kerić)

03. April 2015.|0 Comments

BISKVIT: 4 jaja 150 g šećera 200 g stracciatella jogurta 50 g naribane ili sitno sjeckane tamne čokolade 5 žlica ulja 1 vanilin šećer 1 puding vanilija (prah) pola praška za pecivo 100g. brašna KREMA:

Sacher torta (prof. Lana Rakonić)

03. April 2015.|0 Comments

Smjesa 14 dag maslaca 16 dag šećera 18 dag čokolade 8 jaja 12 dag brašna oštrog Nadjev 10 dag marmelade od marelice Glazura od čokolade Maslac dobro izradite, zatim dodajte šećer, nakon toga omekšanu čokoladu,

Proljetne kocke (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

Priprema: Izmiješati 20 dag maslaca, 15 dag šećera, 15 dag lješnjaka, 8 dag brašna i malo praška za pecivo. Dodati snijeg od 4 bjelanjaka i ispeći do pola. Izmiješati 4 žumanjka i 12 dag šećera

Ploške s orasima (Eva Borevković)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: Za biskvit: 6 jaja 150 g šećera 50 g pšeničnog oštrog brašna tip 400 30 g kakaa Za kremu: 200 g mljevenih oraha 100 ml mlijeka 100 g šećera 1 Vanilin šećer Dolcela 120

Pita od višanja (Maša Komarova)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: višanja (mogu biti svježe ili iz kompota) brašna maslaca praška za pecivo šećer vanilin šećer gustin jaja Priprema: Pomiješamo 2 jaja, brašno, maslac, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dobro izmiješamo i stavimo

Paprenjaci (prof. Renata Kostanjevec)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 2 kom jaja 25 dag šećera 25 dag meda 25 dag maslaca 1 žlica masti 45 dag oraha 1 kg brašna 3 jušne žlice mljevenog cimeta 1 jušna žlica muškatnog oraščića 1 čajna žličica

Orehnjača (Eva Borevković)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci Za kvasac: 20 g svježeg kvasca 10 g šećera 50 ml mlijeka 30 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Za tijesto: 350 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 50 g maslaca 30 g šećera

Naranča šnite (Eva Borevković)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci (za 4 osobe) Za tijesto: 4 bjelanjka 150 g šećera 150 g mljevenih oraha maslac, brašno i krušne mrvice za protvan (vel. 30×30 cm) Za kremu: 4 žumanca 150 g šećera sok i naribana

Mramorni kolač (Ivan Nola)

02. April 2015.|0 Comments

Priprema 45 minuta 1. Izmutiti šećer i jaja 2. Dodati ulje , prašak za pecivo , jogurt i brašno i onda dobro izmiješati 3. U dublji namašten pobrašnjen pleh uliti pola smjese, a u ostatak

Medenjaci (Ela Teslić)

02. April 2015.|0 Comments

SASTOJCI: 2 cijela jaja, 8 dkg maslaca, 0,25 kg meda, 0,12 kg šećera (kristalnog), 1 vrećica cimeta, 0,05 kg mljevenih oraha, 0,5 kg brašna, 1 žličica sode bikarbone. PRIPREMA: Sve dobro izmiješati, napraviti kuglice od

Mačje oči (Martina Vanderer)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: Biskvit 5 jaja 5 žlica šećera 1/2 praška za pecivo 1 žlica brašna 1 žlica kakaa Krema 3 jaja 200 g šećera 200 g čokolade za kuhanje 150 g margarina / maslaca malo ruma

Kolač od naranče (Vilim Ostović)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 2 naranče 6 jaja 15 dkg mljevenih badema 1 žlica praška za pecivo Za preljev 10 dkg čokolade i 5 žlica vode Priprema: Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom. Samljeti bademe i

Kolač od limuna (prof. Renata Kostanjevec)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 220 g brašna (pola oštrog, pola glatkog) prstohvat soli 120 g maslaca 80 g šećera 1 jaje žlica kiselog vrhnja Nadjev limun srednje veličine(oko 130-150g) 300 g šećera 1 veliko jaje 1 veliki žumanjak

Kinder Pingui (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

Biskvit: 4 jaja 20 dag šećera 4 žlice ulja 6,5 dag glatkog brašna 1 prašak za puding od čokolade 2 žlice kakaa 2 žlice praška za pecivo Krema: 5 dcl vrhnja za šlag Glazura: 10

Iadera (prof. Elma Kerić)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: Za svijetli sloj 100-120 ml vode 120 g šećera 70 g maslaca 180 g mljevenih oraha 180 g mljevenog keksa Za tamni sloj 100-120 ml vode 100 g šećera 50 g maslaca 100 g

Hrvatska čokoladna torta (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 6 žumanjaka 6 bjelanjaka 20 dag šećera u prahu 20 dag maslaca 10 dag lješnjaka 3 žlice kakaa 10 dag čokolade 2 dcl vrhnja za šlag Priprema: Dobro izmiješati žumanjke i šećer i dodati

Fini kolač od čokolade i višanja (prof. Elma Kerić)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci Za tijesto : 225 g maslaca 200 g tamne čokolade 6 jaja 300 g šećera 1 vanilin šećer 375 g brašna 3 ravne žličice praška za pecivo 1 staklenka višanja 50 g nasjeckane ili

Čoko pita za čokoljupce (Borna Stefanović)

02. April 2015.|0 Comments

Tijesto: 125 g maslaca 100 g šećera u prahu 250 g brašna 2 žutanjka 2 žlice hladnog mlijeka malo soli Izraditi tijesto od ovih sastojaka, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti neko vrijeme u hladnjaku.

Čokoladne napolitanke (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci 4 jaja 15 dkg šećera 15 dkg čokolade 25 dkg maslaca 1 paket vafel listova (oblatne) Jaja tući sa šećerom na pari. Dodati rastopljenu čokoladu i maslac. Dobro izmiješati. Time premazati oblatne. Gornji sloj

Čokoladne kocke (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 8 žutanjka 8 žlica šećera 6 žlica šećera 30 dag rastopljene čokolade 15 dag maslaca 8 bjelanjaka 8 žlica šećera u prahu Izmiješati žutanjke sa šećerom. Dodati brašno, ohlađenu rastopljenu čokoladu i maslac. Na

Čokoladna torta sa šumskim voćem (Vilim Ostović)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: šumsko voće (200g) brašno (80g) šećer (120g) 1 žlica praška za pecivo 170g maslaca 250g tamne čokolade 3 jaja Čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i

Čokoladna fantazija (Ela Teslić)

02. April 2015.|0 Comments

SASTOJCI: 1 jogurt, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 1 čaša oštrog brašna, 1 čaša glatkog brašna, 1/2 čaše ulja (biljnog), 1 čaša šećera + kakao i čokoladni prah (količina po želji), čokolada za kuhanje.

Chocolate Cheesecake (Astrid Čada)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci biskvit 400 g čajnih keksa 100 g margarina nadjev 300 g svježega sira 400 g abc krem sira 250 g čokolade za kuhanje 100 g šećera 2 žlice brašna 1 žlica ekstrakta od vanilije

Biskupski kruh (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

3 jaja 30 dag šećera 1 vanilin šećer 1,5 dcl mlijeka 1,5 dcl ulja 30 dag brašna 1/2 praška za pecivo 10 dag oraha malo grožđica, badema, lješnjaka (zajedno oko 15 dag)

Baklava (Katarina Jakšić)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci 1 kg gotovih kora za baklavu Smjesa za posipanje: 900 g mljevenih oraha 100 g krupno mljevenih oraha (izrezati nozem) 150 g secera Smjesa za premazivanje 250 g maslaca 100 ml ulja Preliti sa:

Američki kolačići (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

sastojci: 7 dag kakaa 20 dag šećera 3 jaja 20 dag maslaca + komadić maslaca veličine oraha 10 dag krupno nasjeckanih oraha 9 dag brašna malo soli Dobro izmiješajte jaja sa šećerom. Maslac s kakaom

Recepti by Šime Sušić

02. April 2015.|0 Comments

Naš dragi profesor geografije Šime Sušić, ujedno i prvi pobjednik hrvatskog Masterchefa, odlučio je s nama podijeliti tri ukusna recepta! Pikantni rižoto sa školjkama i kozicama sastojci: repovi kozica, školjke (vongole), peršin list, sol, papar,

Nutella kuglice (prof. Maja Breitenfeld)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 100 g prženih mljevenih lješnjaka 100 g čokolade 100 g maslaca 50 g Nutelle 10-ak mljevenih Petit Beurre keksa Priprema: Maslac, Nutellu i čokoladu otopiti i dodati u lješnjake. Sjediniti i postupno dodavati mljevene

Fini kolač (Norma Trkovnik)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 8 jaja, 8 žlica šećera, 250 gr. tamne čokolade kompot od marelica, 2 vanilin šećera, ribana narančina kora 100 gr. lješnjaka 2,5 dcl tučenog slatkog vrhnja Priprema: Prepržiti lješnjake tako da dobiju finu rimenu

Tortice (Rene Mališa) (osnovni recept: GRILAŽ TORTA OD LJEŠNJKA)

02. April 2015.|0 Comments

Biskvit 100 ml ulja 100 ml vode 20 grama kakao praha 5 jaja 100 grama šećera u prahu 100 grama šećera 150 grama brašna oštrog na vrh noža praška za pecivo Priprema biskvita: Vodu i

Profesorov kolač (Norma Trkovnik)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci: 250 gr. mljevenog PETIT BEURE keksa, 200 gr. maslaca, 200 gr. šećera u prahu, 100 gr.mljevenih oraha, 150 gr. žele bombona, 100 gr. grožđica, 2 jušne žlice ruma, 1 jaje 200 gr. čokolade za

Brioni (Fran Pižeta)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci 4 žumanjka 20 dkg šećera (može i manje) 10 dkg oraha 5 žlica brašna ½ praška za pecivo 4 žlice kuhane kave od 5 bjelanjaka snijeg Krema 3 dcl mlijek 4 žlice brašna (mlijeko

Petit sa petitom (Fran Pižeta)

02. April 2015.|0 Comments

Sastojci 1 litra mlijeka 150 grama griza 250 grama margarina 2 žlice kakaa 200 grama šećera 1 vanili šećer korica limun i sok od pola limuna petit keksi Priprema Mlijeko i šećer staviti kuhati u